Moj pristup

Ono što me je privuklo u psihologiji bila je želja da pomognem ljudima da žive što bolji, kvalitetniji život, život koji je usklađen s njihovim vrijednostima i ciljevima. S obzirom na to da depresija, anksioznost, nesanica, moždani udar, demencija, opsesivno-kompulzivne i dr. smetnje značajno narušavaju kvalitetu života, vjerujem da ih je vrlo važno ne samo pravilno prepoznavati i dijagnosticirati, već i poznavati suvremene tehnike, terapije te pristupe u psihološkom liječenju i ulozi psihologa u tretmanu istih. 

 

Vjerujem da za primjeren pristup psihičkim, neurološkim i fizičkim stanjima, iz uloge psihologa, treba biti ne samo osobno motiviran i strastven oko tih problema, već i dobro upućen te imati obrazovanje iz tog područja kako bi se pratila i primjenjivala suvremena klinička znanja. 

Osim toga, strastven sam u provođenju i objavljivanju istraživanja koja su od kliničke koristi. Objavio sam i kliničke smjernice za rad s osobama koje imaju Parkinsonovu bolest. 

Kako u Hrvatskoj nisam mogao pronaći primjerenu ustanovu za zadovoljavanje mojih edukacijskih potreba, odlazim u Ujedinjeno Kraljevstvo gdje završavam edukacije iz rehabilitacije i dijagnostike demencija. Trenutno sam jedini stručnjak u ovom području Europe, koji je posebno educiran za terapiju kognitivnom stimulacijom u demencijama.

Kognitivno-bihevioralna terapija preporučena je u raznim kliničkim smjernicama i stručnim udruženjima kao najpogodniji oblik terapije kod djece i odraslih za nesanicu, hipersomniju, anksioznost, OKP, poremećaje ličnosti, panične napade, nošenje s psihičkim problemima uslijed neurološke bolesti, probleme u ponašanju osoba s demencijom i intelektualnim oštećenjima, smanjivanja epileptičkih napada i dr.

Kontaktirajte me

Ivan Zečević, mag.psych.

Privatna psihološka praksa „KBT opcija“
Novakova 10, 10000 Zagreb
tel: 01/4818-745
mob: 099 677-7383 ili 099 3095-112

Za sva pitanja i naručivanje možete me kontaktirati ovdje: psihologzecevic@gmail.com

Moje usluge možete naručiti online ili u privatnoj psihološkoj praksi "KBT opcija".

© 2023 by Modern Mindful Therapy.